Blog

blog



collabrate

VİDEO KONFERANS ALMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKEN 10 ŞEY

05 Haziran 2019
VIDEO CONFERENCE MULTIPOINT CISCO POLY LOGITECH

İnsanlar duyduklarının %20'sini, gördüklerinin %30'unu, görüp duyduklarının ise %70'ini hatırlarlar. Başarılı bir görsel iletişim işte verimlilik ve masraflarda azalma sağlar.  Ancak video konferans uygulamasını etkileyen bir çok faktör vardır: odadaki ekran veya görüntüleme cihazı, ses sistemi, masa düzeni, internet bağlantı hızı, sunum paylaşımı vb...  Bunlardan birinin eksikliği veya yeterince konforlu olmaması görüşmeyi eziyete dönüştürebilir ve video konferans uygulaması inandırıcılığını kaybeder.

Aşağıda video konferans cihazıyla ilgili bilinmesi gereken en temel konuları sizlere aktarıyoruz.  Ses, görüntü ve oda tasarımına ait bilgilere blog ve ürünler sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

  1. Öncelikle video konferans görüşmelerinizi noktadan noktaya özel internet bağlantısı ile mi yoksa Skype,Zoom, Cisco Webex gibi bulut sunucuları kullanarak mı yapacaksınız buna karar vermeniz gerekir.
  2.  Bağlantı şekline göre seçeceğinizi ürünün Türkiye de yaygın hizmet ve satış ağına sahip ve uluslararası sıralamada en önde birkaç markadan biri olmasını tavsiye ederiz. 
  3.  Video konferans cihazları genelde 1 adet işlemci, 1 adet hareketli kamera, 1 adet ortam mikrofonu ve 1 adet uzaktan kumandadan oluşur. Video konferans cihazıyla beraber mutlaka bir görüntüleme cihazına ve ses sistemine sahip olmalısınız. ( örneğin 1 adet TV küçük mekanlarda ihtiyaçlarınızı karşılayabilir.
  4. Görüntüleme sistemi için tv veya büyük ekranlar uygundur. Projeksiyon cihazı parlaklık seviyesi düşük olduğundan ve kameranın aydınlık ortam istemesinden ötürü uygun değildir.
  5. Bireyler , video konfeans görüşmesine notebook , cep telefonu veya tabletlerden özel uygulamalar vasıtasıyla katılabilirler. 
  6. İdeal olan görüşme yapacak her toplantı salonunda 1 set video konferans cihazınız  olmasıdır. Notebook üzerinden yazılım marifetiyle yapılacak bağlantı  1 kişi için uygundur, tüm odanın iletişimi için uygun olmaz.
  7. Görüşme yapılacak noktalar arası en az 1 MB upload internet veya network erişimi olmalıdır. 
  8. Aynı anda iki noktadan daha fazla  bağlantı yapıyorsanız buna multipoint çoklu görüşme denir. Bulut sunucuları kullanıyorsanız  aynı anda 100 noktaya kadar görüşme imkanına sahip olabilirsiniz.  Ancak noktadan noktaya bağlantı şeklinde  4 noktadan daha fazla bağlantı için  özel sunuculara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu  sunuculara MCU veya Telepresence Server denmektedir.
  9. MCU ( Multipoint Control Unit) çoklu bağlantı sunucusu (işlemcisi) demektir. MCU bir video konferans cihazı değildir; MCU ile beraber görüşme yapacak her noktada 1 set video konferans cihazının olması gerektiği unutulmamalıdır. 
  10. Video konferans yapılacak salon 50 m2 nin üzerindeyse ses düzeni mutlaka bu iş için tasarlanmalıdır.